“Сербиан опен” маратон наредног октобра у Београду

Београд ће наредног октобра бити домаћин првог "Сербиан опен маратона", саопштио је данас Атлетски савез Србије. Како се наводи, тај маратон и сасвим нова стаза која ће бити обележена у граду, добиће сертификат светске и европске атлетске федерације, а одржаће се у организацији српског савеза.

На седници Управног одбора АСС донете су одлуке везано за предстојећу сезону у 2018. години, међу којима је и та да је Горан Обрадовић, тренер скакачице у даљ Иване Шпановић, постављен за председника Стручног савета АСС, као и за председника Комисије за лиценцирање тренера.

АШ уводи Стручни штаб по групама дисциплина, као и супервизоре који ће саветовати тренере. Такође, сва такмичења уличних трка и кросева у Србији биће под окриљем АШ, а координатор ће бити Горан Чегар.

На седници су донете одлуке о припреми прославе 110 година атлетике у Србији, као и 70 година од оснивања АСС, као и одлука о висини обештећења приликом преласка атлетичара из клуба у клуб за овогодишњи прелазни рок.

Донета је и одлука о усвајању листе рекорда постигнутих у периоду од 6. марта до 30. септембра ове године, као и о усвајању листе ултрамаратонских рекорда у Србији.

Такође, у чланство АСС примљен је нови атлетски клуб Панонија.

Скупштина АСС биће одржана 4. новембра у Крагујевцу, а тада ће бити одржани и Дани атлетике у том граду.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 19. окт 2017, 15:06)
anonymous [нерегистровани]

dva

Dva maratona godisnje su mnogo za bilo koji grad na svetu