Амела Терзић и Џо Маина Мбанту победници трке у Ћуприји

Српска шампионка Амела Терзић из Новог Пазара и Џо Маина Мванту из Кеније, победници су 72. уличне трке, најстарије у Европи, одржане у Ћуприји.

Реч је о главној трци, сениорки и сениора, на 3.000 метара, у којој је било 25 такмичара, 16 мушких и девет жена а заједно су трчали и жене и мушкарци.

Друго место код жена освојила је Зита Качар (Мађарска) а треће Валентина Кајарскаја (Украјина).

Код мушкараца друго место освојио је Вајкмиф Килкорир Бивот (Кенија) а треће Ласло Грегор (Мађарска).

Било је 13 трка, а почело је од предшколског узраста, који су трчали на 150 метара, а велика борба се водила и међу старијим јуниоркама на 1.200 и старијим јуниорима на 1.500 метара.

Највише медаља освојили су атлетичари Новог Пазара, али је доста медаља отишло и у Ниш, Београд, Зајечар, Прилужје, Рашку, Косовску Митровицу, Пожаревац, Ћуприју, Ужице, Смедерево, Смедеревску Паланку, Гаџин Хан...

Уз атлетичаре Србије, у тркама су учестовали такмичари Словеније, Македоније, Мађарске, БиХ, Кеније, Украјине, Хрватске. По процени организатора, у Ћуприји је, у свим тркама трчало, око 450 такмичара.

Трку је отворио председник општине Ћуприја Нинослав Ерић, који је најавио ускоро почетак изградње атлетског стадиона и дворане, а присустовали су јој бројни прослављени асови југословенске и српске атлетике и функционери: Дане Корица, Вера Николић, Ђани Ковач, Мирко Вујаклија, Драган Здравковић..., али и прослављени ас у стоном тенису Драгутрин Шурбек.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво