Тренер ослобођен оптужби о допремању допинга за маратонку Кеније

Бивши тренер маратонке Рите Џепту ослобођен је оптужби да је помагао да се Кенијки допреми забрањена сусптанца ЕПО.

Кенијски суд ослободио је оптужби италијанског тренера Клаудија Берарделија, његовог помоћника и једног фармацеута. Суд у Најробију навео је да тужилаштво није успело да докаже да су Берардели и његови сарадници били одговорни за допремање забрањене супстанце док су радили за чувену маратонку.

Они су ухапшени пре више од годину дана, када су пуштени уз кауцију.

Њима се судило у Кенији упркос одлуци Суда за спортску арбитражу који је прошле године саопштио да је Џепту путем ињекције или ињекција унела ЕПО, да јој је помогао неименовани лекар а да је Џепту све то крила од својих тренера.

Џепту је трострука победница Бостонског маратона и двострука победница маратона у Чикагу.

Њени резултати били су позитивни на крвни допинг ЕПО, на тестирањима обављеним ван такмичења у септембру 2014. године, пре него што је требало да добије награду од пола милиона долара као најбоља светска маратонка.

Она је прво суспендована на две године, али јој је прошле године казна увећана на четири године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво