ЦАС потврдио три доживотне суспензије у допинг и корупцијској афери

Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) потврдио је доживотне суспензије за Папу Масата Дијака, сина бившег председника Међународне атлетске федерације (ИААФ) Ламина Дијака, и бившег председника Атлетског савеза Русије Валентина Балакничева у допинг и корупцијској афери.

ЦАС је одбацио жалбе Дијака и Балакничева које је још у јануару 2016. године доживотно суспендовао Извршни одбор ИААФ.

Дијак и његов отац су у Француској оптужени да су изнуђивали новац од спортиста како би им помогли да прикрију допинг, док је Балакничев у извештају Светске анти-допинг агенције (ВАДА) оптужен да је такође учествовао у шеми изнуђивања новца од спортиста оптужених да су користили недозвољена средства.

Руском тренеру Алексеју Мелников, који је водио руски тим на дуге стазе, такође је потврђена доживотна суспензија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се