Едрис прекинуо Фарахову владавину

Атлетичар из Етиопије Муктар Едрис освојио је златну медаљу у трци на 5.000 метара на Светском првенству у Лондону и тако прекинуо владавину Британца Мохамеда Фараха у тој дисциплини.

Фарах није успео да одбрани титулу шампиона света на 5.000 метара пред домаћом публиком, а Едрис је до злата стигао резултатом 13 минута, 32 секунде и 79 стотинки.

Британац је на свом последњем шампионату света освојио сребрну медаљу, иако је у последњих 200 метара дао све од себе да сустигне Етиопљанина. Фарах је кроз циљ прошао после 13 минута, 33 секунде и 22 стотинке.

Он је последњи пут поражен у неком финалу великог такмичења на Светском првенству у Даегуу 2011. године када је био сребрни на 10.000 метара.

Фарах је у Лондону већ освојио златну медаљу, на 10.000 метара, па је тако пропустио прилику да на петом узастопном великом такмичењу освоји златне медаље и на 5.000 и на 10.000 метара.

Бронзана медаља отишла је у руке Американца Пола Челима (13:33,30).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво