Дудаш: Домаћи сам урадио, даћу све од себе

Репрезентативац Србије у атлетици Михаил Дудаш верује да је максимално спреман за почетак такмичења у десетобоју на Светском првенству у Лондону.

Прва дисциплина десетобоја на програму је сутра од 11.00, када ће Дудаш трчати на 100 метара, а потом у 12.05 почиње надметање у скоку удаљ, да би сат времена касније почело бацање кугле.

"Оно што могу од срца да вам кажем јесте да сам ја свој 'домаћи' урадио, да сам се спремио колико сам могао и да ћу дати све од себе да десетобој прође што боље", рекао је Дудаш, а пренео је Атлетски савез Србије.

У вечерњем делу програма, Дудаш ће учествовати од 18.00 у скоку увис, а потом и у трци на 400 метара.

"Водећи се искуством које броји већ 20 година атлетике и 12 година вишебоја, знам да нас у наредна два дана чека 'турбулентан лет'. Вишебој никада није прошао глатко, већ је сваки пут имао успоне, падове, изненађења и разочарања", рекао је Дудаш.

Он је позвао навијаче да у што већем броју испрате такмичење у десетобоју.

"Од вас тражим да пратите, бодрите, смејете се и ако треба, поново плачете са мном. То је права драж овог спорта, а поготово десетобоја. Хвала вам свима, до неба. Захвалан сам богу што ми је подарио таленат који ме шаље на оваква места, где најбољи на свету показују колико вреде, па тако и ја лично у име свих нас", рекао је Дудаш.

Њега другог дана такмичења очекује трка на 110 метара с препонама, бацање диска, скок с мотком, бацање копља и трка на 1.500 метара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво