Шпановићева у финалу Светског првенства

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић пласирала се у финале Светског првенства у Лондону скоком од 6,62 метра. Шпановићева је после првог скока одлучила да не скаче више у квалификацијама, како не би ризиковала повреду или прехладу у Лондону. Финале је у петак од 20.10 сати.

После скока у првој серији, Шпановићева је, у договору са тренером Гораном Обрадовићем, решила да више не скаче у квалификацијама, како не би ризиковала повреду или прехладу на киши у Лондону.

То се испоставило као добра одлука, пошто је 6,62 метра из прве серије било сасвим довољно за пласман у финале.

У финале се пласирало 12 атлетичарки. Квалификациона норма за финале је 6.70 метара, или 12 најбољих по резултату.

Шпановићева је заузела треће место у А групи, укупно четврто у квалификацијама.

Испред ње су биле Дарија Клишина, Тијана Бартолета и Лорејн Јуџен, а ниједна атлетичарка није прескочила норму која је износила 6,70 метара.

"Било је јако хладно и изузетно сам задовољна што сам, како смо и планирали, са једним изведеним скоком обезбедила улазак у финале. Чека ме специјална припрема за финале које је на програму у петак у истом термину", рекла је Шпановићева после квалификација.

Њен тренер Горан Обрадовић рекао је да је знао да ће резултат 6,60 бити довољан за финале и да јој је због тога рекао да се повуче после прве серије.

"Због изузетно тешких временских услова, знао сам да ће резултат 6,60 метара бити сигурно довољан за финале. После рутинског првог скока од 6,62, рекао сам Ивани да се повуче са борилишта. Све главне конкуренткиње су се пласирале у финале", објаснио је Обрадовић.

Финале је у петак од 20.10 сати.

Овако су протекле квалификације:

20.45 - Ивана Шпановић је одлучила да више не скаче у квалификацијама.

20.25 - У првој серији, Ивана Шпановић је скочила 6,62м, осам сантиметара мање од квалификационе норме.

20.00 - За десетак минута Шпановићева започиње мисију у Лондону.

 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара