Болт: Мало сам разочаран, убио ме старт трке

Најбољи спринтер свих времена Јамајчанин Јусеин Болт рекао је да је мало разочаран што у својој последњој трци на 100 метара није успео да победи, али је истакао и да нови светски шампион Џастин Гетлин није заслужио звиждуке.

"Тешко је бити тужан с обзиром на подршку коју ми је публика пружила. Осећај је био одличан и стварно ценим љубав коју су ми навијачи увек давали. Ово је моја прва бронзана медаља. Мало сам разочаран. Дао сам све од себе и срећан сам због оног шта сам добио", рекао је Болт.

Болт је синоћ освојио бронзану медаљу у трци на 100 метара на Светском првенству у Лондону, у својој последњој индивидуалној трци у каријери. Он је трку завршио за 9,95 секунди.

Злато је освојио Американац Џастин Гетлин (9,92 секунде), а сребро његов земљак Кристијан Колмен (9,94).

Светски рекордер је лоше стартовао и није успео да до краја трке сустигне ривале.

"Старт ме је убио. Наметнуо сам себи притисак. Знао сам да ћу бити у проблему ако рано не уђем у трку и мислим да сам о томе превише размишљао. Покушао сам да се вратим у трку што брже, али то није било довољно", рекао је Болт. Он је истакао да је поносан својом каријером.

"Ово не мења ништа у мојој каријери. Урадио сам све што сам могао за овај спорт и за себе. Време је да одем", рекао је Болт.

Гетлин, који је у каријери био суспендован због допинга, у Лондону је дочекан звиждуцима. Публика му је звиждала пред сваку трку, али и после освајања злата.

Док је публика на Олимпијском стадиону у Лондону узвикивала Болтово име након финала, Гетлин је пришао Јамајчанину и поклонио му се.

"То је било грубо. Одслужио је своје. Увек сам га поштовао као противника. Током година је напорно радио и један од најбољих са којима сам се такмичио. Било му је тешко. Показао је да је прави такмичар тако што је изашао на стазу и победио", рекао је Болт.

број коментара 4 пошаљи коментар
(уторак, 08. авг 2017, 16:47)
Psihologija na daljinu: [нерегистровани]

Ovakvi tipovi brzo propadaju...

finansijski!-Mučiće se ostatak života,na vašarskim nastupima!

(недеља, 06. авг 2017, 18:47)
anonymous [нерегистровани]

Penzija

Sve ima svoj kraj cak i minimaks!

(недеља, 06. авг 2017, 16:22)
anonymous [нерегистровани]

Super sampion

Bolt kao super sampion nije nikako trebao zavrsiti karijeru pobedjen, znao je dobro da je slabije trenirao i da je njegovo najbolje izdanje iznad 9.90 sekundi sto nije garantovalo pobedu. Steta jer je svojim rezultatima i karizmom zasluzio da zavrsi kao pobednik a nikako kao gubitnik - na razocarenje brojnih njegovih poklonika.

(недеља, 06. авг 2017, 15:32)
anonymous [нерегистровани]

Getlin-Bolt

Justin Getlin sa punih 35 godina je pobedio Bolta sa 30 godina koji odlazi u penziju...
Bravo Getlin, ti isto sada mozes mirno u penziju, Svaka cast!