Болт: Мало сам разочаран, убио ме старт трке

Најбољи спринтер свих времена Јамајчанин Јусеин Болт рекао је да је мало разочаран што у својој последњој трци на 100 метара није успео да победи, али је истакао и да нови светски шампион Џастин Гетлин није заслужио звиждуке.

"Тешко је бити тужан с обзиром на подршку коју ми је публика пружила. Осећај је био одличан и стварно ценим љубав коју су ми навијачи увек давали. Ово је моја прва бронзана медаља. Мало сам разочаран. Дао сам све од себе и срећан сам због оног шта сам добио", рекао је Болт.

Болт је синоћ освојио бронзану медаљу у трци на 100 метара на Светском првенству у Лондону, у својој последњој индивидуалној трци у каријери. Он је трку завршио за 9,95 секунди.

Злато је освојио Американац Џастин Гетлин (9,92 секунде), а сребро његов земљак Кристијан Колмен (9,94).

Светски рекордер је лоше стартовао и није успео да до краја трке сустигне ривале.

"Старт ме је убио. Наметнуо сам себи притисак. Знао сам да ћу бити у проблему ако рано не уђем у трку и мислим да сам о томе превише размишљао. Покушао сам да се вратим у трку што брже, али то није било довољно", рекао је Болт. Он је истакао да је поносан својом каријером.

"Ово не мења ништа у мојој каријери. Урадио сам све што сам могао за овај спорт и за себе. Време је да одем", рекао је Болт.

Гетлин, који је у каријери био суспендован због допинга, у Лондону је дочекан звиждуцима. Публика му је звиждала пред сваку трку, али и после освајања злата.

Док је публика на Олимпијском стадиону у Лондону узвикивала Болтово име након финала, Гетлин је пришао Јамајчанину и поклонио му се.

"То је било грубо. Одслужио је своје. Увек сам га поштовао као противника. Током година је напорно радио и један од најбољих са којима сам се такмичио. Било му је тешко. Показао је да је прави такмичар тако што је изашао на стазу и победио", рекао је Болт.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво