Злато за Гетлина, Болт се опростио бронзом

Американац Џастин Гетлин освојио је златну медаљу у трци на 100 метара на Светском првенству у Лондону. Јусеин Болт освојио бронзану медаљу, чиме је завршио бриљантну каријеру.

Џастин Гетлин коначно је савладао Јусеина Болта у финалној трци на 100 метара резултатом 9,92 секунде, док је Јамајчанин у последњој трци у каријери освојио бронзану медаљу (9,95).

Гетлин је са 35 година постао најстарији атлетичар који је постао светски првак на 100 метара.

Најбржи човек свих времена још раније је најавио да би Светско првенство у Лондону лако могло бити његово последње такмичење, а после 11 златних медаља, каријеру је завршио са бронзаним одличјем.

Сребро у Лондону припало је Американцу Колеману (9,94).

Болта је скупо коштао лошији старт трке. Колеман је најбоље стартовао, да би у финишу Гетлин преузео прву позицију, а Болт успео да дође до бронзе.

Гетлин се после трке поклонио Болту, а потом је цео стадион упутио овације Јамајчанину.

Болт је остао на три златне медаље на првенствима света, након што је најбржи био у Берлину (2009), Москви (2013) и Пекингу (2015), уз три узастопне олимпијске титуле.

Јусеин Болт од атлетике се опрашта у штафети на 4x100 метара на Светском првенству у Лондону.

Болт је званични светски рекордер на 100 (9,58) и 200 метара (19,19). 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара