Димитријевићу злато и светски рекорд, Митићу бронза

Репрезентативац Србије Жељко Димитријевић постао је првак света у бацању чуња и поставио нови светски рекорд на шампионату у параатлетици који се одржава у Лондону.

Успех Србије је још већи пошто је Милош Митић био трећи и освојио бронзану медаљу.

"Ово је веома важно такмичење за мене, јер сам знао да се повлачим након њега. Прво злато и први рекорд сам оборио на овом стадиону 2012. године, па сам желео да завршим на месту где је све почело. Не могу да опишем како се осећам што сам опет овде, пресрећан сам што је и Милош (Митић) на подијуму поред мене. Био сам сигуран да ћу оборити рекорд и да ћу победити. Сада се сигурно повлачим, не могу да замислим бољи начин за крај", рекао је Димитријевић. 

Србија сада има три медаље на првенству, јер је пре два дана Милош Зарић освојио злато у бацању копља.

Честитке српским параолимпијцима

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је параолимпијцима освајање медаља у Лондону.

"Упућујем најискреније честитке Жељку Димитријевићу за златну медаљу и постизање новог светског рекорда, као и Милошу Митићу за бронзано одличје. Данас су на једном постољу Србију поносно представљала двојица параолимпијаца. Свака част за труд, упорност, храброст и огромну жељу за упехом, који је крунисан медаљама и новим светским рекордом у овој дисциплини", наводи се у честитки председника Александра Вучића.

Председница Владе Ана Брнабић поручује да су Димитријевић и Митић на најбољи начин представили Србију.

"Ваше медаље су резултат ваше упорности, рада и жеље за успехом, чиме сте на најбољи начин представили своју земљу. Желим вам да и убудуће освајате највиша одличја и да будемо поносни на вас као што смо данас", наводи се у честитки премијерке Брнабић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Димитријевићу и Митићу.

"Апсолутна доминиција Србије на свету у параолимпијском бацању чуња. Нови светски рекорд и освојена златна медаља нашег великог шампиона Жељка Димитријевића и бронзана за нашег сјајног Милоша Митића. Свака част, шампиони, честитам вам овај успех вредан сваког поштовања и дивљења", наводи се у честитки Удовичића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво