Атлетичари Србије на екипном првенству Европе

Атлетска репрезентација Србије ће се предстојећег викенда такмичити на екипном првенству Европе, а селектор Слободан Поповић рекао је да од свих такмичара очекује борбу за сваку позицију и бод више.

Србија ће се на екипном првенству Европе надметати са репрезентацијама Аустрије, Хрватске, Кипра, Мађарске, Исланда, Летоније, Литваније, Молдавије, Словеније, Словачке и Израела, наводи се у саопштењу Атлетског савеза Србије.

Због припрема за Светско првенство у Лондону, које се одржава у августу ове године, у Тел Авиву неће наступити Ивана Шпановић, Михаил Дудаш и Асмир Колашинац.

Међу главним српским адутима на такмичењу у Тел Авивун треба издвојити Амелу Терзић која ће трчати на 1.500 и 3.000 метара.

Поред ње, такмичиће и Оливера Јевтић на 5.000 метара, Биљана Топић скакаће троскок, Драгана Томашевић бацаће диск, Лазар Анић ће скакати у даљ, а велике шансе имаће и Тамара Салашки на 400 метара, као и Милан Ристић на 110 метара с препонама.

Због ослабљености српске екипе циљ је остати међу првих осам, од укупно 12 земаља.

"Лига Европе је специфично такмичење у којем се заједно бодују наступи и мушког и женског дела репрезентације. Од свих такмичара очекујем борбу за сваку позицију и бод више, што сам им и предочио на последњем састанку. Само са таквим приступом можемо да остваримо циљ и останемо у овом рангу такмичења", рекао је селектор Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво