Амела Терзић у Уелви јури норму за СП у Лондону

Српска атлетичарка Амела Терзић рекла је да ће у трци на 1.500 метара у шпанској Уелви покушати да оствари норму за Светско првенство у Лондону. Норма за Светско првенство, које ће се одржати од 4. до 13. августа, је четири минута и 7,5 секунди.

"Најбитније је да на време стигнем на сутрашње такмичење, а не у последњем моменту, што ми се догодило почетком месеца у Андухару. Желим да добро уђем у трку, резултат је важнији од пласмана, али то двоје су најчешће у спрези", рекла је Терзић.

Норма за Светско првенство, које ће се одржати од 4. до 13. августа, је четири минута и 7,5 секунди.

Наша 24-годишња Новопазарка је прошле године победила у Уелви, остваривши своје друго најбоље време на 1.500 метара од четири минута и 5,53 секунде.

Терзићева ове године на 1.500 метара има резултат четири минута и 8,98 секунди, којим је 2. јуна тријумфовала на митингу у шпанском граду Андухару, док њен лични рекорд износи четири и 4,77.

Митинг у Уелви, који припада Европској класик серији, одржаће се у среду, а почетак трке не 1.500 метара заказан је за 19.30.

Међу пријављеним атлетичаркама за ту дисциплину су и двостука европска шампионка Нурија Фернендез из Шпаније, са најбољим остварењем од четири минута и 0,2 секунде, Британка Хана Ингланд, Аустралијанка Зои Бакман и Виола Лагат из Кеније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво