Читај ми!

Последња Болтова трка на Јамајци

Најбржи човек планете Усеин Болт последњи пут је трчао пре домаћом публиком на Јамајци на Националном стадиону у Кингстону пред више од 30.000 људи који су дошли да га поздраве на специјалном догађају названом "Поздрав легенди". Болт је најавио да ће се повући са атлетских терена после Светског првенства које ће се одржати у Лондону током августа.

Легендарном спринтеру са највише медаља, рекорда, трофеја и резултата које тешко да ће ико успети да достигне у скорије време, Јамајка је приредила специфичан спектакл за опроштај са домаћим тереном под називом „Поздрав легенди".

Више од 30.000 људи је дочекало Усеина Болта и поздравило га као државника, а њему у част је приређен и спектакуларни ватромет пред трку на 100 метара.

Обраћајући се присутнима, иако врло искусан у оваквим приликама, актуелни светски рекордер у тркама на 100 и 200 метара није ни покушавао да сакрије врло устрептале емоције.

"Никада нисам био нервознији пред неку трку. ОК, то јесте само трка, али посебна. Не постоје праве речи. Подршка коју сам добио од своје земље још од јунироских дана је невероватна. Ништа од свега не бих постигао без родитеља, пријатеља, најбољег друга Ен Џеја... Желим да се захвалим Јамајци, јер нисам ово очекивао. Заиста је посебан осећај што су људи дошли у оволиком броју да ме виде и поздраве. То значи да цене оно што сам урадио и то је велика част за мене", рекао је Болт.

Уз читав низ титула и рекорда, Усеин Болт је и освојач златних медаља у тркама на 100, 200 и 4x100 метара на последње три Олимпијаде у Пекингу 2008, Лондону 2012. и Рио де Жанеиру 2016. године. После изузетно успешне каријере Болт је најавио да ће се повући са атлетских терена после Светског првенства које ће се одржати у Лондону током августа.

А да, поставља ли се уопште питање ко је био победник трке на спектаклу „Поздрав легенди"?

Упркос треми, Усаин Болт је трку завршио као први у времену 10,03 секунде и крунисао спектакл поносних домаћина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво