Кипчоге није успео да заврши маратон за мање од два сата

Кенијски атлетичар Елиуд Кипчоге пропустио је данас прилику да постане први спортиста који је маратон трчао за мање од два сата. Кипчоге је на догађају који је организовала компанија "Најки" стазу дугу 42,195 километара у Монци прешао за два сата и 25 секунди.

Трка на аутодрому у Монци није сматрана правом због коришћења посебних технологија, тако да се резултат неће рачунати као светски рекорд, иако је најбржи.

Светски рекорд и даље држи Денис Кимето, резултатом два сата, два минута и 57 секунди.
Кипчоге је ипак рекао: "ово је историја".

"Срећан сам што сам имао прилику да учествујем на оваквој трци. Био сам концентрисан да завршим за два сата, али је покушај пропао јер сам био спорији у последњем километру. Покушај је био добар, седам месеци сам се посветио овоме", рекао је Кипчоге после трке.

Заједно са њим трчали су Зерсенај Тадесе из Еритреје и Лелиса Десиса из Етиопије, али је њихов покушај раније пропао.

За трку је дизајнирана посебна патика која потискује ваздух, а коришћена су и друга помагала, због чега резултат не може бити регистрован.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво