Шапић поправио лични рекорд: Трчање препоручујем свима

Некада најбољи ватерполиста на свету Александар Шапић, тренутутно председник општине Нови Београд, поправио је лични рекорд у полумаратонској трци.

"Лепо и пријатно је било за трчање. Оборио сам лични рекорд од 1:41, иако је стаза тешка, чини ми се због моста на Ади", рекао је Шапић новинарима после трке, додавши да му је превелики залогај да истрчи маратон због конституције.

"Трчање је моја топла препорука свима. Док сам играо ватерполо нисам много трчао и сада ми је то нова димензија задовољства. Свако може сат времена дневно да издвоји два или три пута недељно. Препоручујем свима", поручио је први човек општине Нови Београд.

Он је на крају разговора са новинарима уз осмех истакао да је добрим резултатом победио градоначелника Београда Синишу Малог.

Градоначелник Београда Синиша Мали истрчао је полумаратонску трку у времену од два сата и четири минута, али и промовисао здрав стил живота као један од актера спектакла у Београду.

"Први пут сам учествовао у полумаратону, прошле године нисам имао прилику због упале плућа и обећао сам да ћу ове бити на стази. Успео сам да дођем до доброг резултата, али најбитније је да смо видели гомилу насмејаних људи и да је лепа слика отишла из Београда у свет", рекао је Мали новинарима после трке.

Он је нагласио да никада није било толико легенди атлетике на једном месту, као што је то био случај у Београду.

"Трка је била захтевна, најтеже је било на мосту на Ади, било је доста успона", додао је Мали.

Прокоментарисао је и изјаву Александра Шапића да је остварио бољи резултат од њега у полумаратону.

"Шапић и његова политика... Он је сјајан атлета, све најбоље му желим", закључио је Мали, уз констатацију да ће и наредне године бити учесник Београдског маратона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се