Кенијац Катам и Оливера Јевтић победници 30. Београдског маратона

Кенијски атлетичар Стивен Кипнгетич Катам победник је 30. Београдског маратона у мушкој конкуренцији, док је код жена најбржа била српска атлетичарка Оливера Јевтић.

Кипнгетич Катам је стазу од 42 километра и 195 метара претрчао у времену од два сата, 21 минут и 11 секунди. Српски представник Дарко Живановић завршио је на другој позицији (2:30,14), док је трећи такође Кенијац Кенеди Кипруто Мајо (2:33,40).

"Срећан сам што сам победио, поново ћу доћи у Београд, баш ми се свиђа град. Било је хладно, али су нас људи на улицама подржавали", рекао је Катам. 

Српска атлетичарка Оливера Јевтић победница је 30. Београдског маратона у женској конкуренцији.

Она је стазу дугу 42 километра и 195 метара претчала за два сата, 37 минута и 59 секунди. И друго и треће место освојиле су Српкиње Теодора Симовић (2:41,45) и Наташа Ћулафић (3:02,40).

"Пресрећна сам што сам после толико година победила, трећи пут у каријери, било је тешко. Теодора Симовић се сјајно држала, терала ме на бољи резултат. Хвала публици, све време ме је бодрила", рекла је Јевтић новинарима.

Она је додала да ју је ветар спутао да забележи боље време.

"Ово је најдржа победа, прави "кам бек" на маратону. Нисам се специјално спремала за маратон, већ за полумаратон. Ветар ме је омео да резултат буде бољи", рекла је Јевтић и додала да ће се трудити да и даље доноси радости народу.

Како је навела, стаза у Београду је сјајна и без екстремних низбрдица и узбрдица.
Победници полумаратонске трке су Македонац Дарио Ивановски и Црногорка Слађана Перуновић.

Ивановски је деоницу од 21 километар истрчао у времену од сат времена и 10 минута.
Друго и треће место заузели су српски такмичари Велимир Бојовић (1:10:40) и Марко Ранковић (1:11:56).

Перуновић је одбранила титулу из прошле године у времену од 1 сат, 21 минут и 40 секунди.

Друго место заузела је Наталија Грац из Пољске резултатом 1:28:28, док је трећа Српкиња Александра Маринков 1:30:00.

У полумаратонској трци учествовали су и градоначелник Београда Синиша Мали, као и некадашњи ватерполиста, тренутно председник општине Нови Београд Александар Шапић.

Трку задовољства на пет километара истрчало је око 20.000 људи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво