Легенде најавиле маратон: Београд центар светске атлетике

Легенде светске атлетике Роса Мота, Галина Чистјакова, Боб Бимон, Ласе Вирен, Мајк Пауел, Кевин Јанг и Хавијер Сотомајер најавили су јубиларни 30. Београдски маратон и поручили да је главни град Србије атлетски центар света.

"Имамо преко 250 акредитованих новинара, више од 7.000 такмичара из 70 земаља света, а ове године први пут и групу такмичара из Кине", истакао је директор Београдског маратона Дејан Николић на конференције за медије у Скупштини града и најавио одржавање првог полумаратона у Београду 22. октобра.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је захваљујући легендама атлетике које су дошле Београд атлетски центра света.

"Маратон је ове године јубиларан и ми смо се трудили да обезбедимо велики број такмичара, млађих и старијих који ће бавећи се спортом послати лепу слику у свет", рекао је Мали. Он је истакао да су присутне легенде били или су и сада светски рекордери који су обележили епоху и своје дисциплине.

"Тема маратона ове године је маратон спаја и баш то се и дешава, легенде су се јуче дружиле са нашом децом и тако желимо да гајимо и стварамо нове шампионе", рекао је Мали.

Према његовим речима, маратон такође спаја старе и младе, а ове године и стари и нови део Београда јер се први пут траса маратона креће преко Моста на Ади.

Легендарни Боб Бимон, који је био први промотер маратона 1990. године истакао је да се осећа благословено што је поново у Београду.

"Сјајна је ствар за спорт што је оволико легенди на једном месту. У односу на пре 27 година, град је веома порастао, али су људи остали исти, срдачни и топли", рекао је Бимон.

Конференцији за медије присуствовали су и асови "краљице спортова" као што су Ненад Стекић, Ивана Шпановић, Оливера Јевтић, Дарко Живановић, Кенијци Габријел Шелин Селим, Стивен Катам...

Јубиларни 30. Београдски маратон почиње у суботу у 10 сати стартом испред цркве Светог Марка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво