Читај ми!

Нова траса маратона – трчаће се и преко Моста на Ади

Траса Београдског маратона биће први пут ове године измењена, а једна од атракција овогодишњег, 30. маратона биће прелазак преко Моста на Ади.

Вршилац дужности секретара за послове одбране, ванредних ситуација и координације са грађанима Дарко Главаш истакао је да је нова траса сертификована и има све потребне сагласности и дозволе.

"Траса је атрактивна за тркаче, али ће омогућити и брзо враћање градских улица у нормалан промет", рекао је Главаш на конференцији за новинаре, а саопштила Градска управа.

Секретаријат за јавни превоз анализирао је кретање линија превоза у тим условима, полицајци Полицијске управе за град Београд ће бити на терену, а "Београд-пут", "Водовод и канализација", "Градска чистоћа", и "Зеленило" уређују трасу већ месец и по, објаснио је Главаш.

Вршилац дужности градског секретара за спорт и омладину Зоран Јовановић, све службе Града су у максималном степену приправности, ради се по утврђеним плановима и не очекују се проблеми у реализацији трке.

"Надамо се великом и успешном догађају какав Београд и заслужује", рекао је Јовановић.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић истакао је вишеструк значај Београдског маратона, који ове године трасом открива нове делове града и инфраструктурне пројекте који су реализовани протеклих година.

Поповић је указао да маратоном, који значајно увећава број туриста, почиње туристичка сезона у граду, као и да трка увек вишеструко врати све што је у њу уложено.

Директор "Београдског маратона" Дејан Николић казао је да нова стаза прати друштвени живот града и захвалио свим градским службама и предузећима који учествују у организацији трка.

Нову трасу Београдског маратона чине – Булевар краља Александра, Београдска, Славија, Немањина, Балканска, Гаврила Принципа, Бранкова, Булевар Николе Тесле, Џона Кенедија, Булевар Михајла Пупина, Булевар уметности, Булевар Милутина Миланковића, Антифашистичке борбе и нова атракција – Мост на Ади.

Тркачи ће затим проћи кроз Антифашистиче борбе, Булевар Милутина Миланковића, Милентија Поповића, Булевар Михајла Пупина, Булевар Николе Тесле, Карађорђева, Главна, Бежанијска, Тошин бунар, Париске комуне, Булевар маршала Толбухина, Отона Жупанчича, Народних хероја, Булевар Милутина Миланковића до Тошиног бунара.

Затим ће ићи Земунском, Војвођанском, Др Ивана Рибара, па кроз Јурија Гагарина, Душана Вукасовића, Европску, Гандијеву, Јурија Гагарина, Омладинских бригада, Ђорђа Станојевића, Булевар Црвене армије, Јурија Гагарина, Булевар Милутина Миланковића, Милентија Поповића, Булевар Михајла Пупина, Бранкова, Краљице Наталије, Кнеза Милоша, Краља Милана до Теразија.

Траса полумаратона кретаће се Булеваром краља Александра, Београдском, преко Славије, Немањином, Балканском, Гаврила Принципа, Бранковом, Булеваром Николе Тесле, Џона Кенедија, Булеваром Михајла Пупина, Булеваром уметности, Булеваром Милутина Миланковића, Антифашистичке борбе, преко Моста на Ади.

Учесници трке затим ће проћи кроз Антифашистичке борбе, Булеваром Милутина Миланковића, Милентија Поповића, Булеваром Михајла Пупина, Бранковом, Краљице Наталије, Кнеза Милоша, Краља Милана до Теразија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво