Атински маратон - победа Кенијца Лекуре и Јапанке Маи

Кенијски атлетичар Пол Лекура победник је овогодишњег, 26. Атинског маратона: он је том приликом, са временом 2 часа 12 минута и 42 секунде, постигао нови рекорд "класичне" стазе од 42км и 195 метара.

У женској конкуренцији тријумфовала је јапанска атлетичарка Тагами Маи са резултатом 2 часа 36 минута и 58 секунди.

Сенку на такмичење бацила је смрт једног од учесника паралелних трка: 60-годишњи Грк колабирао је на стази од 10 км и мада је хитно превезен у најближу болницу, лекари су само могли да констатују како је овај атлетичарски ветеран подлегао срчаном удару.

Атински маратон одржава се на стази за коју се претпоставља да је иста као путања којом је Филипидес трчао од места Маратона до града Атине, како би јавио да су Атињани победили Персијанце 490. године пре нове ере.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи