Читај ми!

Отворена Балканијада у Београдској арени

Атлетско првенство Балкана, на коме ће учествовати 300 такмичара, отворено је у Београдској арени.

Такмичење су отворили председник Балканске атлетске федерације Добромир Карамаринов, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, саопштио је Атлетски савез Србије.

"Ово је историјско издање првенства Балкана у дворани. Први пут ће бити одржано у Београду, у фантастичној Београдској арени. Ово је изванредан објекат који пружа одличне услове за атлетику. Уједно, први пут у Београду ће се одржати и Европско првенство у дворани и сигуран сам да ће бити најбољи догађај икада до сада. Желим срећу свим учесницима и да постигну боље резултате него што су планирали", рекао је Карамаринов.

Балканијада ће послужити као тест такмичење за предстојеће Европско дворанско првенсто, које ће се од 3. до 5. марта одржати у Арени.

"Добродошли у Београд, осећајте се као код своје куће. Атлетика је спорт који је донео пуно радости у претходних неколико деценија, а сада је дошао тренутак да се и ми атлетици одужимо на прави начин. Желим свим спортистима пуно среће и позивам све Београђане да дођу и бодре атлетичаре", рекао је председник Скупштине Београда Никола Никодијевић.

"Последњих пет година Београд је заједно с владом Србије и Атлетским савезом учинио много како бисмо створили добре услове за развој атлетике у нашој земљи. Иако нисмо најбогатија и највећа земља, на овај начин ћемо поставити нове стандарде када су у питању велика атлетска такмичења. Овако стварамо боље услове за наше такмичаре али и нове наде", додао је Никодијевић.

Сав приход од продаје карата са данашњег првенства иде у хуманитарне сврхе, као помоћ дечјем одељењу на Институту за онкологију и радиологију Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво