Читај ми!

Ивана Шпановић: Поносна сам и почаствована

Српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је да је поносна и почаствована додељеним Орденом Карађорђеве звезде трећег степена, који јој је председник Србије Томислав Николић уручио на свечаности у Београду.

"Изузетно сам почаствована што сам одликована орденом и осећам велики понос што се налазим у друштву одликованих људи, људи који су свој радни век посветили својим сновима и чврсто веровали да њихов рад и дела могу да промене и унапреде наше друштво. То је исти онај понос који осећам када наступам за своју земљу, бранећи боје Србије на најчаснији и најдостојанственији начин на који умем", рекла је Шпановићева.

Председник Србије Томислав Николић је поводом Дана државности потписао указе о одликовању бројних личности и институција, а потом их и уручио, на свечаности у Председништву Србије.

Орден Карађорђеве звезде има три степена и додељује се за изванредне заслуге и успехе у представљању државе и њених грађана.

"Уз дужно поштовање свима за постигнуте резултате, моје дубоко поштовање и дивљење ће увек имати људи који су ризиковали своје животе да би спасили друге и дали шансу за живот онима који су остали без наде. За мене су дела и ордени за хуманост, борба за поштовање људских права и основних Слобода, без премца. Честитам свим добитницима и свим грађанима Србије желим срећан Дан државности", закључила је Шпановићева.

Орден Карађорђеве звезде првог степена додељен је Олимпијском комитету Србије и Параолимпијском комитету. Поред Шпановићеве, Орден Карађорђеве звезде трећег степена добили су бивша селекторка женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић и тенисерке Ана Ивановић и Јелена Јанковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво