ИААФ: Нове смернице руским атлетичарима

Међународна атлетска федерација (ИААФ) саопштила је нове смернице и услове које руски атлетичари треба да испуне како би се такмичили као неутрални спортисти.

ИААФ наводи да ће пријаве руских атлетичара за такмичење у неутралном статусу бити испитане помоћу критеријума који треба да докажу да су "чисти".

Ти критеријуми су следећи: да ли је неко од помоћног особља спортисте, укључујући лекаре и тренере, био умешан у кршење допинг правила, да ли је било неких атипичних налаза у допинг узорцима или недоумица у вези са њиховим биолошким пасошима и да ли је узорак довољно "одстајао" за коначну анализу.

Међународна атлетска федерација је у новембру 2015. године суспендовала руске атлетичаре, којима није било дозвољено да учествују на Играма у Рију прошлог лета, а целом руском тиму није дозвољено учешће на Параолимпијским играма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво