Шпановић: Увек желим да будем најбоља

Српска атлетичарка Ивана Шпановић је рекла да јој је циљ освајање златне медаље на Светском првенству у Лондону наредне године и да се радује дворанском Европском првенству које ће у марту бити одржано у Београду.

"Замишљала сам још бољу годину од ове, ишла сам на три златне медаље, али на крају сам освојила злато, сребру и бронзу. Нека то буде успех за 2016. годину, а наредне године ту желим да уврстим и злато са Светског првенства", рекла је Ивана Шпановић новинарима после доделе признања за најбољу атлетичарку у 2016. години.

Државна рекордерка у скоку удаљ иза себе има најбољу сезону у каријери. Она је на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру освојила бронзану медаљу, на Европском првенству у Амстердаму златну, док је на Светском дворанском првенству у Портланду освојила сребрну медаљу. Поред тога, тријумфовала је и у Дијамантској лиги.

"Срећа и туга у једном моменту биле су Олимпијске игре. Пресрећна сам због медаље и личног рекорда, а помало тужна што је само бронза. Мало ме вређа када људи питају да ли мислим да је исправно то што шаљем такву слику, да ништа осим злата није успех. Нисам желела да тако делује нити сам тако икада рекла. Мене све ово инспирише до те мере да желим да будем у томе најбоља", рекла је она.

Шпановићева је додала да противнике изузетно поштује, пошто су ривалке на терену, а ван тога сасвим обични људи и пријатељи.

"То нема везе са њима, моје амбиције су увек везане за титулу броја један. Можда по некоме претерујем, али свесна сам својих способности и лимита и док то не остварим нећу задовољити своје апетите", навела је она.

Европско дворанско првенство одржаће се наредне године, од 3. до 5. марта у Београдској арени.

"Томе се изузетно радујем, не што је Европско првенство већ зато што смо домаћини. То је изузетно велика част и изузетна ствар за Србију и атлетику. Све емоције везујем за то да смо ми домаћини таквог једног спектакла. Драго ми је што ће људи отприлике видети како све то изгледа. Томе се неизмерно радујем", рекла је Шпановићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво