Крагујевачки параолимпијац напредује са обарањем Гинисовог рекорда

Крагујевачки параолимпијац Горан Николић је до данас истрчао 18 маратона, од 55 које треба да истрчи за 55 дана како би поставио нови Гинисов рекорд.

Николић је рекао да је циљ свакодневног трчања прикупљање средства за набавку спортске опреме и реквизита за особе с инвалидитетом, корисника Регионалног центра за спорт и рехабилитацију особа с инвалидитетом Искра у Крагујевцу, где је он управник.

"Планирам да у обарању Гинисовог рекорда, који држи јапански атлетичар са 52 маратона за 52 дана, претрчим 2.400 километара. Трчао сам и трчаћу свакога дана 42 километра и 196 метрара до једног од 55 градова у Србији, Црној Гори и БиХ. Завршница маратона биће у Будви 27. октобра", рекао је данас Николић на Тргу Републике у Београду.

Горан Николић је слабовид и види само пет одсто на једно око и ово је први пут да спортиста с инвалидитетом "напада" рекорд једног спортисте без хендикепа.

"Јуче сам трчао од Старе Пазове до Земуна, циљ ми је био у Школи за ученике оштећеног вида 'Вељко Рамадановић' у улици Цара Душана 143 у Земуну, у коју сам ишао", рекао је он.
Николић је ка свом циљу кренуо 3. септембра, из Крагујевца.

"Поред спортског изазова, акција има хуманитарни карактер, јер желим да анимирам људе добре воље и прикупим средства која ћу уложити у набавку спортске опреме и реквизита за особе са инвалидитетом, корисника Регионалног центра за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом Искра у Крагујевцу", рекао је Николић на старту првог од 55 узастопних маратона.

Деца из ОШ за слабовиде "Драган Ковачевић" из Београда, дочекала су га на Тргу Републике да му пруже подршку у постављану новог Гинисовог рекорда, а и међу спортистима и рекреативцима влада велико интересовање да се укључе у део маратона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво