Србија домаћин сениорских првенстава Балкана

Генерални секретар Атлетског савеза Србије (АСС) Слободан Бранковић рекао је данас да је на конгресу Балканске атлетске федерације у Тел Авиву, у Израелу, Србији додељена организација сениорских Првенстава Балкана 2017. године у дворани и на отвореном.

"Такмичење у Београду (у дворани) одржаће се 25. фебруара и биће генерална проба пред Европско дворанско првенство у главном граду од 3. до 5. марта, док ће Нови Пазар на новом стадиону, чије отварање се очекује у наредних месец дана, 22. и 23. јула дочекати најбоље атлетичаре полуострва", рекао је Бранковић.

Он је оценио да ће шампионат Балкана у Новом Пазару бити највеће спортско такмичење икада организовано у том делу Србије.

"Мислим да је ово прави начин да се Нови Пазар и Србија представе у најбољем светлу. Очекујемо више од 500 најбољих атлетичара из 17 европских држава, па ће хотелски капацитети у целом региону бити попуњени", навео је Бранковић.

Овај високи функционер АСС истакао је да ће, ипак, највећа корист бити популаризација атлетског спорта.

"Најмлађи ће желети да пођу стопама Емира Бекрића, Амеле Терзић, Асмира Колашинца, Иване Шпановић или Михаила Дудаша", навео је Бранковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво