Ивана Шпановић поправила државни рекорд

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић поставила је нови државни рекорд у скоку у даљ, пошто је већ у првој серији такмичења у Београду остварила резултат 7,10 метара. Тај резултат био је довољан и за победу.

Ивана је скоком од 7,10 метара на Теразијама оборила сопствени национални рекорд, а истовремено остварила и победу на такмичењу у Београду.

Шпановићева је претходно држала рекорд од 7,08 метара који је остварила на Олимпијским играма у Рију када је освојила бронзану медаљу.

"Стварно нисам знала шта да очекујем од овог такмичења, с обзиром на то да је недеља, а сви волимо да одмарамо недељом, јел да? Желим свима да се захвалим од срца на томе што ми је ово такмичење било најлепше могуће, лични рекорд у моменту када и не знам да ли могу да га скочим. То је доказ колико мени подршка значи, уживала сам заиста у сваком тренутку", рекла је Шпановићева новинарима после такмичења.

Друго место у Београду заузела је Британка Јасмин Сојерс са 6,56 метара, а трећа је била Ерика Јардер из Шведске са скоком од 6,21 метра.

Данашње такмичење на београдским Теразијама одржало се у склопу промоције дворанског шампионата Европе које наредне године организује Београд.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво