Eлзан Бибић срушио државни рекорд стар 43 године

Репрезентативац Србије у атлетици Елзан Бибић (17) поставио je државне рекорде за млађе и старије јуниоре, а остварио је и најбоље овогодишње време у Европи у узрасту до 20 година у дисциплини 5.000 метара на Светском првенству за старије јуниоре у Бидгошћу, у Пољској.

Бибић је освојио осмо место у финалу дисциплине 5.000 метара, пошто је претрчао стазу за 13 минута, 51 секунду и 40 стотинки.

Тај резултат је нови државни рекорд за млађе и старије јуниоре, као и најбоље време у Европи ове године у узрасту до 20 година.

"Била је то моја прва званична трка на 5.000 метара и презадовољан сам. Са селектором Едином Зуковићем и тренером Рифатом Зилкићем урадио сам добру припрему, а основни циљ био је резултат испод 14 минута", рекао је Бибић.

Он је срушио 43 године стар државни рекорд за јуниоре (13:57,8 минута) Душана Јанићијевића, као и рекорд Србије за млађе јуниоре (14:45,35), који је од 2003. године држао Душан Маркешевић.

Истовремено, потиснуо је са првог места на овогодишњој европској ранг листи Британца Александра Јиа који је 5.000 метара истрчао за 13:55,29 минута.

У финалу је наступило 25 атлетичара, а бољи од младог Новопазарца били су само дугопругаши из Африке.

Победио је Етиопљанин Салемон Барега са 13:21,21 минута, други је био Џамал Дирех из Џубутија са 13:21,50, а трећи Кенијац Весли Ледама у времену 13:23,34 минута.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво