Читај ми!

Амела Терзић: Циљ је медаља са сениорског такмичења

Репрезентативци Србије у атлетици Амела Терзић и Елзан Бибић завршили су на Копаонику припреме за наступајућа међународна такмичења, а прво у низу је Европско првенство од 6. до 10. јула у Амстердаму.

"Очекујем трке на нивоу мог најбољег резултата и пласман у финале дисциплине 1.500 метара. И док сам наступала у млађим категоријама, истицала сам као циљ медаљу са великог сениорског такмичења. Ово је најбоља прилика до сада", рекла је Терзић.

Она је деоницу од 1.500 метара ове сезоне најбоље истрчала у шпанској Уелви, а остварењем од 4:05,53 минута је у 2016. години трећа међу 26 пријављених такмичарки. Лични рекорд ове 23-годишње Новопазарке износи 4:04,77 минута и седми је по вредности, док је најбоља Холанђанка Сифан Хасан са 3:56,05.

"Још не знам како ће изгледати моја полуфинална група, надам се да ћу имати и мало среће. Прижељкујем тактичку трку, са споријим почетком и јаком завршницом. Не обазирем се на ривалке и верујем да ћу добре тренинге претворити у жељени резултат", казала је Терзић.

Ова ученица тренера Рифата Зилкића стартоваће 8. јула од 18.15 у полуфиналу, док је финале на програму два дана касније и почеће у 17.45.

"Готово годину дана интензивно се припремамо за Амстердам. Искрено, већ имам малу трему. Амела је спремна за финале и борбу за највиши пласман. У млађим узрастима освајала је медаље у континуитету, а круну би представљало сениорско одличје", истакао је Зилкић.

Млади репрезентативац Елзан Бибић учествоваће од 14. до 17. јула на Првенству Европе за млађе јуниоре у Тбилисију, у Грузији, а од 19. до 24. јула очекује га Светско првенство за старије јуниоре у пољском граду Бидгошћу. "У Тбилисију сам прошле године освојио злато и сребро на Олимпијским данима младих Европе, покушаћу да наставим доминацију. Поклапају се термини трка на 1.500 и 3.000 метара, па ћу настојати да конкуришем за медаље на дужој деоници", најавио је Бибић.

На Копаонику су током последње три седмице тренирали и шампионка Балкана на 5.000 метара Теодора Симовић и старији јуниор Харис Ајдаревић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво