Читај ми!

Швацер опет позитиван на допинг тесту

Некадашњи олимпијски шампион у брзом ходању Алекс Швацер суочава се са још једном допинг оптужбом, пошто је Атлетски савез Италије (ФИДАЛ) саопштио да је био позитиван на стероиде.

Узорак је узет 1. јануара, а други пут је тестиран 12. маја, након што се Швацер квалификовао за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

"Тренутно сам шокиран. Покушавамо да схватимо шта се десило", рекао је председник ФИДАЛ Алфио Ђоми. У току дана се очекују даљи коментари.

Ову вест прва је објавила Газета дело спорт, а Швацеров адвокат казао је да је то лаж и запретио је тужбом. Очекује се да ће њих двојица касније данас одржати конференцију за новинаре.

Швацер је пред Олимпијске игре у Лондону 2012. био позитиван на ЕПО, и тада је суспендован на три године и девет месеци. Он се у мају вратио такмичењу и на Светском првенству у Риму је победио у трци на 50 километара. У тој дисциплини је освојио злато на Играма у Пекингу 2008.

Швацер је 2012. на конференцији за новинаре признао да се допинговао код своје куће, коју је делио са својом тадашњом девојком, уметичком клизачицом Каролином Костнер.
Он се тада распакао и испричао како је само отпутовао у Турску и купио ЕПО за 1.500 евра у апотеци. Потом га је сакрио у кутију витамина и држао у фрижидеру куће Каролине Костнер у Немачкој, где је боравио у припремама за Игре у Лондону.

Швацер је испричао да је на интернету научио како се користи ЕПО, као и да га је свакодневно тајно убризгавао да Костнерова и њени родитељи не би сазнали шта ради.

Италијански олимпијски комитет је, међутим, суспендовао Костнерову на 16 месеци зато што је Шварцеру помагала у допинг прекршајима.

Швацер је 2014. године осуђен и на условну казну затвора.

Он је рекао да завршава каријеру, али се потом предомислио. Повратак такмичењу изазвао је контроверзе, пошто су неки италијански спортисти јавно говорили да није требало да му се дозволи повратак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво