Читај ми!

Кибет Роп и Барсосио победници 29. Београдског маратона

Кенијски атлетичар Абел Кибет Роп тријумфовао је на 29. Београдском маратону, док је у женској конкуренцији најбоља била Стела Барсосио из Кеније. Дарко Живановић и Слађана Перуновић из Црне Горе победили у полумаратонској трци.

Роп је трку завршио временом од два сата и 24 минута, испред земљака Мозеса Кипрута Кибиреа (2:28:50) и трећег Тамаша Нађа из Мађарске (2:36:20).

"Срећан сам због победе, ово ми је друго учешће на маратону, а прва победа. Услови су били веома тешки због високе температуре", рекао је Роп Танјугу после трке.

Код жена, Барсосио је победила резултатом 2:43:41, друга је била њена сународница Хелен Кимутаји 2:49:03, а трећа Американка Тања Ивандић 3:17:29.

Српски атлетичар Дарко Живановић и Слађана Перуновић из Црне Горе победили су у полумаратонској трци. 

Живановић је до трећег тријумфа на Београдском маратону дошао резултатом од једног сата, 10 минута и 34 секунде, што је за 23 секунде било боље време од другопласираног Срђана Самарџића. Треће место заузео је Велимир Бојовић временом од 1:13:00.

"Тешка трка за мене у веома тешким условима. Похвалио бих одличну организацију маратона. Веома сам срећан што сам завршио први, сам себе сам победио", рекао је Живановић после трке.

У женској конкуренцији победила је црногорска атлетичарка Слађана Перуновић временом 1:21:26, испред Невене Јовановић 1:25:24 и Наталије Чулафић 1:28:30.

"Маратон је био веома тежак, нисам јурила резултат, већ само да остварим победу. Коначно сам тријумфовала у полумаратону, пошто сам на претходна два била веома близу", изјавила је Перовић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара