Најк женска трка 4. октобра на Ади Циганлији

"Најк женска трка" са 3.500 учесница одржаће се у суботу, 4. октобра, на Ади Циганлији, најавили су организатори.

Трка ће се одржати 10. пут на кружној стази дугој 7.700 метара око Савског језера, а старт и циљ биће код "Округлог купатила". Директор Београдског маратона Дејан Николић истакао је да се свуда у свету одржавају женске трке.

"Најлепши догађај у граду окупиће 3.500 припадница лепшег пола. Сличних догађаја има свуда у свету, а у Београду ће се одржати 10. пут. Трка је позив на дружење, да жене учештвују у нечему у чему обично немају прилику", рекао је Николић.

Према његовим речима, 7. септембра су одржане женске трке у Паризу, у којој је било 13.000 учесница, и Лондону, где је био сличан одзив.

"Трка у Београду требало би да 'изађе' са Аде Циганлије да би могло да учествује више жена. Стаза на којој се сада трчи је лимитирана и не може да стане више од 3.500 такмичара", рекао је Николић.

У овогодишњој трци учествоваће и око 100 жена са инвалидитетом. Оне ће наступити са поруком "И ми желимо да се бавимо спортом",чиме желе да упуте апел јавности како би се уклониле физичке и

психичке баријере које онемогућују лицима са инвалидитетом да се баве спортско-рекреативним активностима.

Пријављивање ће трајати од 25. септембра до 3. октобра у продавници "Никењомен" у Кнез Михајловој 9. "Женску трку" подржавају министарство омладине и спорта, министарство здравља, министарство рада и социјалне политике, Олимпијски комитет Србије, "Универзијада 2009", а већ трећу годину партнер је Добротворни фонд "Катарина Ребрача".

Прошле године у овој трци победила је најбоља атлетичарка Србије Оливера Јевтић, а организатори наводе да ће она трчати и 4. октобра.

Наградни фонд "Најк женске трке" је 2.700 евра, а побеници ће припасти 1.000, другопласираној 700, трећепласираној 500, четвртопласираној 300, а петопласираној 200 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво