Крос серија РТС-а у пет градова Србије

Крос серија РТС-а биће одржана ове године у пет градова Србије - Инђији, Зајечару, Јагодини, Лесковцу и Сремској Митровици, најавили су организатори те манифестације.

Како је најављено, 18. крос РТС-а, који спада међу најмасовније спортске догађаје те врсте, окупиће све наше најбоље такмичаре и њихове конкуренте из суседних земаља, а позив је упућен и атлетичарима из Русије.

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Снежана Самарџић-Марковић оценила је да је Крос серија РТС-а "права прилика да се афирмише здрав стил живота младих људи који представљају највећи ресурс ове земље".

"Један од приоритета у раду министарства на чијем се челу налазим је развој школског и базичног спорта. Ми сматрамо да се кроз овакве манифестације младим људима показује једини прави пут и да се ту стварају нови шампиони", нагласила је Самарџић-Марковићева.

Она је изразила очекивање да ће Стратегија развоја српског спорта бити усвојена до краја септембра и истакла велики значај тог документа у даљем раду министарства.

Промотер овогодишње крос серије, некадашња шампионка Европе Снежана Пајкић, подсетила је да крос ове године "постаје пунолетан, што је свакако податак вредан пажње".

"Очекујем лепо време, велики број учесника кроса и добре резултате", рекла је Пајкићева.

Победница свих пет трка у прошлогодишњој серији, Соња Столић, подсетила је да је пре 14 година прву трку истрчала управо на Кросу РТС-а у Сремској Митровици.

"Увек се трудим да на кросу пружим максимум и да остварим што бољи резултат, а много пута ми је то полазило за руком", изјавила је Столић и додала да је "увек теже одбранити него освојити нешто".

Према најавама организатора, дужина трка различита је од града од града, а биће одржаване суботом. Прва је на програму 20. септембра у Инђији, а последња 18. октобра у Сремској Митровици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво