Ухову прети суспензија због пијанства

Рекордеру Русије у скоку увис у дворани Ивану Ухову, који се на гран при митингу у Лозани прошле седмице такмичио у пијаном стању, прети једногодишња суспензија.

"То је права срамота! Ухов је обрукао све руске атлетичаре и тражићу од националне атлетске федерације Русије да га казни једногодишњом забраном такмичења", рекао је селектор руске атлетске репрезентације Валентин Маслаков.

Организатори митинга у Лозани затражили су од Ухова да напусти такмичење, пошто се појавио на залетишту скока у вис потпуно "грогиран" од алкохола, неуспешно покушавши да савлада почетну висину.

Док се тетурао на залетишту, "припремајући се" за скок, пришао му је један од судија тражећи од њега да напусти терен, али Ухов га је одгурнуо и наставио са "шоу програмом".На крају му је успело да направи десетак несигурних корака ка летвици, али је стигавши до ње, ваљда схватио да је то за њега "немогућа мисија", поскочио је мало и -скљокао се на струњачу.

Тренер једног од најперспективнијих младих скакача, који у каријери има прескочену висину од 2,39 метра, сто је шести резултат свих времена, Павел Воронков покушао је да нађе оправдање за понашање Ухова.

"Иван је заиста био пијан на такмичењу, али уочи митинга он се посвађао са девојком, а такође је био разочаран јер није успео да се квалификује за Олимпијске игре у Пекингу", рекао је Воронков и нагласио да се Ухов "каје" због недоличног понашања.

"Ради се о младом момку. Дајмо му шансу да се поправи. Уколико буде кажњен једногодишњом суспензијом, то ће бити крај његове каријере", нагласио је Воронков.

О евентуалном кажњавању Ухова расправљаће се на састанку Извршног однбора Руске атлетске федерације, који би требало да се одржи до краја септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво