Читај ми!

Бекрић „одао“ тајну успеха

Упоран, вредан, скроман, пристојан и увек спреман за велика дела – то је Емир Бекрић. Тајну успеха види у вери у себе и своје циљеве. Главни циљ му је освајање медаље на ЕП у Цириху 2014. године и да поново након трке с поносом носи српску заставу. Жели да из трке у трку помера своје границе.

Најбољи атлетичар Србије Емир Бекрић оценио је да је историјску бронзу на првенству света у Москви, у трци на 400 метара с препонама, "исковао" вером у себе и своје циљеве.

"Чврста вера у себе и у своје могућности, као и мала доза спортске среће донели су ми бронзу. Трка у Москви је искуство које ће ми у будућности и те како значити, јер сам се такмичио са светским величинама и олимпијским шампионима", рекао је Бекрић.

Он је нагласио да је чувени српски инат такође уграђен у московску бронзу.
"Прорадио је у мени у последњих сто метара српски инат, жеља за доказивањем и тада сам максимално фајтерски ишао до краја", рекао је Бекрић.

Српски атлетичар је нагласио да за њега "нема веће части него бранити боје своје земље и носити заставу после успеха". "Признања која добијам ових дана неизмерно ми значе као подстрек у даљој каријери", рекао је Бекрић.

Он је додао да је подједнако заслужан за његов успех и тренер Мирјана Стојановић.

"Резултат не може да се створи без узајамног односа спортисте и тренера, који су у ствари - једно. Без тренера не бих био оно што сам сада; захваљујући њеној помоћи на прави начин сам се развијао у последњих 13 година", оценио је Бекрић.

Он је поручио да му је главни циљ у 2014. освајање медаље на првенству Европе у Цириху.

"Биће то јак шампионат и за мене свакако велики изазов. Као и увек, трудићу се да позитивно уђем у то такмичење", рекао је Бекрић.

Он је закључио да му је сан "да помера своје границе" и да се нада да ће то учинити и на Олимпијским играма, које су сан сваког спортисте. Бекрић је на Мундијалу у Москви освојио бронзану медаљу резултатом 48,05, што је национални рекорд.

Двадесетдвогодишњи атлетичар је претходно, на првенству Европе за млађе сениоре у Тампереу у јулу, освојио злато на 400 метара с препонама, као и на Медитеранским играма у Мерсину.

Бекрић је на шампионату Европе у Хелсинкију 2012. освојио сребрну медаљу. Проглашен је за најбољег спортисту Србије у избору ДСЛ Спорт, као и за најбољег атлетичара у 2013. у избору Атлетског савеза Србије.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво