Болтов светски рекорд на 200 метара - 19,30

Јамајчанска “муња” Јусаин Болт освојио је нову златну медаљу на 29. летњим Олимпијским играма у Пекингу победом у трци на 200 метара, поставивши нови светски рекорд 19,30 у овој атлетској дисциплини.

Претходно је власник светског рекорда био Американац Мајкл Џонсон, а његов резултат постављен пре дванаест година Болт је "поправио" за две стотинке. За разлику од трке на 100 метара у коју је ушао, а и окончао ноншалантно, Јамајчанин је сада трчао максимално и опет далеко иза себе оставио ривале. Момак који ће сутра, 22. августа, напунити дваедесет две године има много разлога за славље и то не само због рођендана и медаља. После Карл Луиса и 1984. постао је први атлетичар коме је успело да обједни златне медаље у дисциплинама 100 и 200 метара уз ту разлику да је Болт поставио нове светске рекорде.

Иза младог Јамајчанина и многи већ сада истичу најбољег спринтера свих времена у трци на 200 метара стиглу су Американци Шон Крафорд (сребро) и Волтер Дикс (бронза).

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво