Татјана Јелача “преступила” финале

Српска репрезентативка у бацању копља Татјана Јелача није успела да се пласира у финале такмичења на Олимпијским играма у Пекингу јер је преступила у сва три покушаја.

Српска репрезентативка у бацању копља је такмичење у групи Б завршила на последњем месту јер је због три преступа остала без икаквог резултата.

Јелача, која је личним рекордом 58,77 метара на јуниорском првенству света у пољском граду Бидгошћу освојила бронзану медаљу, после данашњег наступа била је веома разочарана.

"Баш сам малер. Први хитац ми је испао, у другом сам повредила стопало, док у трећем, нисам смела да употребим пуну снагу јер ми је испао лакат", објаснила је најмлађа српска олимпијка у Пекингу.

Татјана је нагласила да јој је изузетно жао што се све то догодило, пошто је на загревању пред такмичење била изузетно добра.

"На загревању сам без проблема, са пола снаге бацила 55 метара. Била сам сигурна да ћу на такмичењу, као од шале, пребацити 60 метара. Међутим, потерао ме је малер. Жао ми је, али ово је, ипак, велико и важно искуство за мене", рекла је српска рекордерка.

Јелача је подсетила да је последња два месеца пред Олимпијске игре у Пекингу тренирала сама.

"Са Сеадом Крџалићем сам почела касно да радим, скоро пред пут на Игре. Он ми је дао план и програм, али сам у Пекингу била сама. СМС порукама ми је слао упутства из Београда, али то није то. Питање је колико је он из Београда у току и колико порукама може да ми помогне," навела је талентована атлетичарка.

Из групе Б у финале су се пласирале Немице Кристина Обергфол и Катарина Молитор, Британка Голди Сајерс, Пољакиња Барбара Мадејжик и Румунка Фелићеа Молдован Тилеа.

У финале такмичења у бацању копља из групе А раније су се пласирале Чехиња Барбора Спотакова, Немица Штефи Нериус, Рускиња Марија Абакумова, Шпањолка Мерцедес Чила и Кинескиња Ли Жанг.

Финално такмичење у тој дисциплини за жене биће одржано 21. августа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара