Шпановићева без финала

Српска атлетичарка Ивана Шпановић није успела да се пласира у финале у скоку у даљ пошто је у квалификационој групи Б заузела 16. место скоком који је за 35 центиметара лошији од њеног овосезонског најбољег резултата.

Шпановићева је у трећој серији прескочила шест метара и 30 центиметара, док је у прве две серије преступила.

Светска јуниорска шампионка је констатовала да није успела да одржи форму са првенства света у пољском граду Бидгошћу, где је освојила шампионску титулу и да јој се никада до сада није догодило да има два преступа на значајним такмичењима.

"Била је велика тензија, пошто смо имале само три покушаја за финале. Резултатом од 6.30 нисам ни задовољна, а ни незадовољна. Могло је много боље, али су ме пореметили ови преступи. Други је био за само два центиметра и тада сам скочила око 6.50", казала је Ивана.

Талентована алтетичарка нагласила је да јој је ове сезоне главни циљ био добар резултат на првенству света за јуниоре.

"Ипак, срећна и задовољна завршавам сезону. Најважније ми је било да узмем светску титулу и то сам и успела. Овде сам сада стицала искуство и надам се да ће за четири године у Лондону све бити значајно другачије. Овде сам имала позитивну трему, добро сам се снашла, али ми је жао што нисам скочила колико могу", закључила је Шпановићева.

Најбољи резултат у квалификацијама постигла је америчка атлетичарка Бритни Рис, која је скочила 6.87 метара. Норму предвиђену за пласман у финале прескочиле су само четири такмичарке, а за пласман у финале био је потребан скок бољи од 6.60 метара.

Дакле, из групе Б у финале су се пласирале атлетичарка САД Бритни Рис (6.87), Татјана Лебедева из Русије (6.70), затим бразилска такмичарка Кејла Кошта (6.62) и атлетичарка из Велике Британије Џејд Џонсон (6.61).

Из групе А у финале су прошле такмичарка из Бразила Хига Морин Маги (6.79) и Украјинка Људмила Блонска (6.76).

Финале у дисциплини скок у даљ на програму је у петак, 22. августа у 13.20 часова по нашем времену на стадиону "Птичје гнездо". РТС га,наравно, преноси.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво