Скандал - допинговано 30 турских атлетичара!

Како преносе извори из Светске атлетске орханизације, Турска је близу дисквалификације са предстојећег Светског првенства у атлетици које ће бити одржано у Москви. Разлог је допинг око 30 атлетичара из ове земље!

Светска атлетска федерација (ИААФ) је у склопу своје циљане акције извршила је прошлог месеца допинг контролу великог броја турских атлетичара а како се незванично сазнаје, око 30 такмичара је било позитивно на тестовима, па је елиминација Турака са Светског првенства врло близу.

Наиме, због дешавања на недавно завршеним Медитеранским играма и неколико афера са допингом, Светска атлетска федерација спровела је изненадно и циљано тестирање такмичара из Турске а резултати су забрињавајући.

Сумња се да је неколико десетина такмичара користило недозвољена средства и да се спрема оштра казна за Турски атлетски савез.

Како наводи неименовани извор који је добри упућчен у цео случај, око 30 такмичара је било позитивно на А тестирању урина, а како наводи, мале су шансе да Б узорци нешто промене.

Турскi спорт, а нарочито атлетика је у великој кризи, са сталним допинг скандалима. У мају је потврђен допинг две трофејне турске атлетичарке - Асли Чакира Алптекеина, олимпијска шампионка на 1500 метара и Невин Јанит, Европска шампионка на 100 метара са препонама.

Поред тога, Турци су елиминисали осам својих дизача тегова на Медитерански играма у Мерсину због употребе недозвољених супстанци.

Остаје да се види шта ће донети званични и коначни резултати тестово, а како ће ИААФ реаговати и колико ће бити строг. Светско првенство у Москви почиње 10. августа.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 09. јул 2013, 18:39) - anonymous [нерегистровани]

Doping

Celo selo smrce belo! Sve zbog uspeh,veliki novac itd. Vise nisu ni zanimljivi mnogih. A kad se razbole,sta onda!

(уторак, 09. јул 2013, 17:09) - anonymous [нерегистровани]

Odvratno

Odvratno!

(уторак, 09. јул 2013, 15:59) - anonymous [нерегистровани]

samo kazna

Ne treba razmisljati stroga kazna jer su to sve mladi ljudi.Savez je najodgovorniji.