Удовичић: Најважнија су прва три меча на турниру

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић оценио је да ће прва три меча на Олимпијским играма бити одлучујућа за пласман у Пекингу.

Репрезентација први меч у Пекингу игра са Немачком, а потом са Хрватском и САД. У четвртом колу ривал Србије биће Кина, а у последњем Италија.

"Мечеви у прва три кола одредиће нашу даљу судбину на Олимпијским играма. Ако ту остваримо добре резултате и обезбедимо пласман у четвртфинале, против незгодних Италијана моћи ћемо да играмо без притиска", рекао је Удовичић.

Удовичић је казао да на други део припрема у Сеул води 15 играча, а да ће у Београду остати млади Марко Аврамовић. "Аврамовић не иде са нама, али то не значи да није радио добро или да није део ове екипе. У Сеулу ћемо одиграти пријатељске мечеве са Грчком и Канадом и тамо ћу одлучити којих 13 играча путује у Пекинг", навео је Удовичић.

Селектор Србије рекао је да има дилему да ли да у Пекинг води три центра, или да појача конкуренцију на спољним позицијама.

"Још увек имам ту дилему, јер је другачији систем такмичења него на европском првенству. У Малаги смо играли сваки дан, а у Пекингу ћемо играти сваки други. Такође, на ЕП смо имали проблеме са искључењима спољних играча, тако да би било добро да имамо више играча на тим позицијама", оценио је Удовичић.

Удовичић је додао да ће проблем свих репрезентација у Пекингу бити привикавање на специфичне климатске услове.  "У Кини су значајно другачији временски услови, а највећи проблем је велика влага. То би могао да буде један од важних фактора на турниру, који ће бити најјаче олимпијско ватерполо такмичење у последњих 20 година", закључио је Удовичић.

Ватерполо репрезентација Србије у петак путује у Сеул, а први меч на олимпијском турниру са Немачком игра 10. августа.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво