Србија - Италија 7:5

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале 13. шампионата света у Риму пошто је у доигравању победила домаћу селекцију Италије са 7:5 (1:1, 3:2, 2:1, 1:1).

Наша репрезентација ће у четвртфиналу играти против државног тима Мађарске, а тај сусрет је на програму у уторак од 14 часова.

Меч на "Форо Италику", пред око 5.000 гледалаца, судили су Тулга (Турска) и Ставропулос(Грчка).

Србија: Соро, Аврамовић, Гоцић 1, Удовичић 2, Гак, Душко Пијетловић 1, Никић, Алексих 1, Рађен, Филиповић (1), Прлаиновић 1, Гојко Пијетловић.

Италија: Темпести, Мистранђело, Ђорђети, Бунокоре, Гало 2, Фелуђо, Мањанте, Рицо, Фигари, Калкатера 3, Аикарди, Фјорентини, Негри.

Играч вишсе: Србија 6 (0), Италија 12 (2).

Петерци: Србија 1 (1).

Најбољи ватерполисти Србије пласирали су се у четвртфинале након велике борбе са домаћом селекцијом, која још једном није приказала квалитетну игру, па ће се до краја првенства борити за пласман од 9. до 12. места.

Српски играчи су маскимално озбиљно приступили обавезама, веома борбено се носећи са ривалом светле традиције до краја меча. Пресудила је велика жеља и концентрција у добрани, коју ни ватрена римска публика није успела да поремети у финишу меча.

Утакмицу је обележила јако лоша игра обе екипе у нападу, а скоро сви покушаји да се угрозе поуздани голмани Слободан Соро и Стефано Темпести сводили су се на индивидуалне акције и исфорсиране шутеве из неизрађених позиција.

Србија је још једном показала да може да одигра изузетно одговорно и ангажовано у одбрани, јер чак ни 12 ситуација са играчем више на страни "азура" нису много помогли индиспонираним италијанским ватерполистима. Практично, једина опасност по српски гол био је искусни Алесандро Калкатера, али је јак тремпо меча финишу потпуно изморио 35. годишњег центра Про Река.

У нападу је, међутим, и вечерас доста тога "шкрипало", а податак да са играчем више није постигнут погодак, довољно говори о томе са колико се проблема "бели опрлови" суочавију од почетка турнира када је лопта у њиховим рукама.

Осим проблема са противничким играчима, српски тим се у вечерашњој утакмици, када је резултат могао да буде преломљен у корист противника, морао носити и са судијским паром, који је у неколико наврата погрешио на штету изабраника Дејана Удовичића. Треба нагласити да центри наше репрезентације у последњем периоду нису зарадили ниједно искључење.

Све у свему, Србија је потпуно заслужено обезбедлила пласман међу осам најбољих репрезентација на свету не дозволивши домаћој селекцији да се, након пуних шест година, умеша у борбу за медаље. Бројни пропусти у игри, испољени на претходним мечевима, уочени су и вечерас, али све је анулирано јако борбеним приступом и значајном победом.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво