Србија победила САД

Ватерполо репрезентација Србије победила је данас у Подгорици селекцију САД са 10:7 (3:2, 4:2, 1:1, 2:2), у утакмици последедњег трећег кола А групе финалног турнира Светске лиге и тако заузела прво место у групи. .

Репрезентација Србије је у Групи А освојила свих девет бодова и у четвртфиналу ће играти са последњепласираном екипом из Групе Б, селекцијом Јужне Африке.

Претходно, репрезентација Србије је на завршном турниру победила Јапан (12:6) и Италију (6:4).

Најефикаснији играч у селекцији Србије био је Душко Пјетловић са три гола, док је Андрија Пралиновић поостигао два. По један гол постигли су Филип Филиповић, Слободан Никић, Стефан Митровић, Никола Рађен и Славко Гак.

У селекцији САД најефикаснији је био Тони Азеведо са три поготка, Џеф Пауерс додао је два, док су по један гол постигли Џес Смит и Рајан Бејли.

У првој четвртини играло се изједначено, гол за гол, док се средином друге четвртине селекција Србије "одлепила" и на полувреме отишла са три гола предности 7:4.

У наставку меча репрезентативци Србије су наставили са добром игром и до краја утакмице чували између три и четири гола предности.

Четвртфинални мечеви играју се сутра, а меч између Србије и Јужне Африке требало би да почне у 19 сати.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво