САД - Србија 13:13

У трећој припремној утакмици за првенство света, које ће се од 17. јула до 2. августа одржати у Риму, селекције САД и Србије играле су нерешено 13:13 (3:2, 4:4, 2:3, 4:4).

Утакмица је одиграна на базену Универзитета Станфорд, пред око 3.500 гладалаца, а судили су Американци Ротшарт и Голденберг.  У првом припремном мечу Србија је победила са 10:7, док је у другом резултат био нерешен 8:8.

САД: Мозес, Варелас 3, Хопкинс1, Пауерс 1, Врајт 2, Ман, Тајрел 1, Бејли 2 , Александер, Смит 2, Крумполц , Кер, Делгадило, Џонсон 1, Мек Донел .

Србија: Соро, Аврамовић 1, Гоцић 1, Вапенски, Гак, Д. Пијетловић 4, П. Филиповић 1, Алексић 1, Рађен, Ф. Филиповић 1, Прлаиновић 1, С. Митровић 3, Г. Пијетловић, Шапоњић, Ћук.

 Играч више: САД 15 (9), Србија 9 (5).  Петерци: САД 2 (2).

У веома занимљивом дуелу, пуном преокрета репрезентативци САД и Србије поново су одиграли нерешен меч. Екипе су се често смењивале у вођству, а ниједан тим није успео да створи осетнију предност. Тренери обе селекције акценат су ставили на напад, па је зато било доста постигнутих голова и солидна реализација напада са играчем више.

Селектор Србије Дејан Удовичић изјавио је да су му први утисци о игри државног тима на припремама у САД позитивни.

"Тек смо почели припреме и рано је за било какве закључке. Момци су одлично радили и створена је позитивна атмосфера. Имали смо одличне услове за рад, а радује ме храбра игра и преузимање одговорности млађих ватерполиста. До недавно је већи део ове екипе практично био заштићен од тога, а сада је све другачије и момци то добро подносе", казао је српски селектор.

Репрезентацију Србије у уторак ће напустити тренер Станојевић и играчи Ћук, Филиповић, Васпенски и Шапоњић које ће се прикључити студентској селекцији на турниру у Москви.

Повратак репрезентације Србије из САД предвиђен је за четвртак, а селекција ће припреме за шампионат света наставити у Подгорици.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво