Србија - САД 10:7

Ватерполо селекција Србије победила је у Стоктону селекцију Сједињених Америчких Држава са 10:7, у првој пријатељској утакмици на припремама за Шампионат света.

Резултат по четвртинама је гласио 2:0, 3:3, 2:3, 3:1. Најефикаснији у тиму Србије био је Стефан Митровић са три гола, док су Андрија Прлаиновић, Филип Филиповић и Петар Филиповић постигли по два поготка.

У америчкој селекцији, која је била ослабљена одсуством Тонија Азеведа, набољи је био Џеси Смит са три гола.

"Било је више нервозе, а то је знак да смо жељни игре и победа. Биће још боље. Велике игре због напорних тренинга није било, али сам за почетак више него задовољан", изјавио је Филип Филиповић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Капитен и голман Слободан Соро одбранио је много удараца, а после меча оценио је да је екипа играла одговорно:

"Одговорно смо играли, примили смо само један гол из игре. Још кад поправимо игру са играчем мање... Солидно смо се бранили, били смо коректни у нападу", рекао је Соро.

Током десетодневних припрема у Америци наши најбољи ватерполисти одиграће још два контролна меча са олимпијским вицешампионом, од којих је следећи на програму 6. јуна на базену Униврерзитета Беркли, а последњи дан касније на Универзитету Стенфорд.

Шампионат света одржава се од 17. јула до 2. августа у Риму.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво