Шапић: Злато са ОИ недосањани сан

Прослављени ватепролиста Александар Шапић, који је одлучио да заврши каријеру, истакао је да му је недосањани сан освајање златне медаље на олимпијским играма.

"У животу никако нисам успео да се помирим са поразом и зато ми је увек тешко падало када наш државни тим није освајао најсјањије одличје", рекао је Шапић на конференцији за новинаре одржаној у београдском хотелу "Хајат".

Он је навео да одлуку о завршетку каријере није донео "преко ноћи", већ да је још у октобру знао да ће се на крају сезоне опростити од активног играња.

"Мени је увек највећи мотив био остварење најбољег могућег резултата са репезентацијом, а када сам схватио да за мене нема места у државном тиму, решио сам да окончам каријеру", истакао је Шапић и додао да је имао огромну жељу да заигра на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

Како јре рекао, највеће заслуге за његову изузетно успешну и трофејну каријеру имали су некадашњи тренери Црвене звезде и Бечеја, Ратко Пејовић и Влахо Орлић.

"Обојица су имала велико поверење у мене када сам био јуниор и када нисам имао ништа иза себе", истакао је стрелац чак 981 гола у државном тиму.

Шапић је напоменуо да у догледно време нема намеру да се укључи у домаћа ватреполо дешавања, иако је нагласио: "Тај спорт је много више дао мени, него ја њему. Дуги низ година сам критиковао рад Ватерполо савеза Србије и указивао на бројне мањкавости, али мислим да сада није време да причам о тим стварима. Немам амбиција да будем функционер нити селектор, али сам увек спреман да дам савет сваком добронамерном и да увек кажем шта мислим", закључио је Шапић.

Један од наших најбољих ватерполиста био је члан репрезентације која је на Олимпијским играма у Атини 2004. освојила сребрну медаљу, као и два бронзана одличја на Играма у Сиднеју 2000. и Пекингу 2008.

Шапић је на првенству света у Монтреалу 2005. освојио злато, а у колекцији има и једну сребрну медаљу са шампионата света у Фукуоки 2001, као и две бронзе на Светском првенству у Перту 1998. и Барселони 2003. године.

На првенствима Европе Шапић је са репрезентацијом освојио три злата и два сребра, док је у Светској лиги тријумфовао четири пута узастопно - од 2005. до 2008. године.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво