Од суботе припреме за Пекинг

После освајања другог места на шампионату Европе, ватерполисти Србије вратили су се у Београд, а селектор Дејан Удовичић заказао је почетак припрема за Олимпијске игра за суботу.

Ватерполисти ће тренирати на Бањици, а планирано је да се у завршној фази одраде четвородневне припреме у Барселони заједно са репрезентацијом Шпаније.

Утисци после пораза у дуелу против Црне Горе још се слежу и за коначну оцену свега што се дешавало у финалу потребна је детаљна анализа хладне главе. Примедби на суђење свакако има, али је јасно да то није било пресудно за исход утакмице.

"Не улазећи у све оно што је пратило финале, могу да кажем да смо испунили циљ. Освојили смо медаљу у јакој конкуренцији. Сада се окрећемо Олимпијским играма где је циљ такође пласман међу прве три екипе", рекао је Удовичић.

За разлку од првих реакција непосредно после утакмице, када су страсти биле узавреле, дан касније играчи признају да ни они нису били "безгрешни".

"Основни проблем био је што нисмо успели до краја да одржимо контролу утакмице. Уочи финала рекао сам да ћемо победити Црну Гору ако победимо себе. У томе, на жалост, нисмо успели, али идемо даље. Пред нама је још веће такмичење и још већи мотив", рекао је Вања Удовичић.

Опште је мишљење да је Србија пропустила велику прилику да код вођства од 4:2 стекне одлучујућу предност, за шта је било неколико прилика. У тако тврдој утакмици предност од три гола била би практично недостижна, али у одлучујућим тренуцима није било довољно снаге и концентрације.

"Тачно је да смо имали шансу да вероватно завршимо утакмицу, али не смемо заборавити да је и Црна Гора имала великих прилика које није искористила у том периоду", каже Удовичић.

Признање новим шампионима Европе одао је и званично најбољи голман првенства Европе Денис Шефик, чије изванредне одбане овога пута нису биле довољне за нови трофеј.

"Црна Гора има феноменалну екипу. Фанатично су се борили и искористили шансе. Ми смо се прилично истрошили, јер смо и против Мађара играли продужетке, а борилисмо се и против судија", рекао је Шефик.

Црна Гора је на овом првенству дефинитивно потврдила да је ушла међу ватерполо велесиле, а стиче се утисак да су њени играчи највише желели прво место.Осим тога, физички су били најспремнији, јер су у више одлучујућих утакмица усевали да надокнаде резултатски минус и да на крају победе.

Председник Ватерполо савеза Хрватске Перица Букић каже да је успех Црне Горе заслужен и додаје да је очигледно да је селектор Петар Поробић све подредио овом шампионату.

"Црна Гора је све подредила Малаги, а остале репрезентације то нису урадиле. Видећемо се на Олимпијским играма", поручио је Букић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво