Ватерполисти Србије освојили сребрну медаљу

Ватерполо репрезентација Србије није успела да одбрани титулу првака Европе пошто је у финалној утакмици у шпанском граду Малаги изгубила од селекције Црне Горе са 6:5 после продужетака.

Србија тако није успела да одбрани титулу европског шампиона, освојену пре две године у Београду.

Голове за Црну Гору постигли су Владимир Гојковић, Млађан Јановић, Предраг Јокић, Милан Тичић, Дамјан Даниловић и Никола Вукчевић. 

Двоструки стрелац за Србију био је Душко Пјетловић, док су Никола Рађен, Бранко Пековић и Александар Шапић постигли по један погодак.

Црној Гори је то био дебитантски наступ на Европском првенству.  Обе репрезентације бодрило је по стотинак навијача који су носили државна обележја, а утакмици у Малаги присуствовао је и председник Србије Борис Тадић.

Бронзану медаљу освојила је Мађарска, која је у мечу за треће место, такође после продужетака, савладала Хрватску са 15:14. 

Србија је до првог гола дошла већ у првој ситуацији са играчем више, а стрелац је био Пјетловић. Црна Гора је у финишу првог периода ипак направила преокрета захваљујући погоцима Владимира Гојковића и Млађана Јановића.

Изабраници Дејана Удовичића су у другој четвртини били много бољи ривал, а голман Денис Шефик је одбранио неколико тешких шутева. Голом Рађена екипа Србије је стигла до изједначења, а затим је Пековић погодио за 3:2. Предност од два поготка селекцији Србије донео је Шапић у финишу првог полувремена.

Црногорци су у трећој четвртини заиграли изузетно чврсто у одбрани, а голом Јокића смањили су на 4:3. У завршници треће четвртине Црна Гора је искористила играча више и преко ТИчиха изједначила на 4:4.

Изабраници Петра Поробића су боље почели последњу четвртину и веома брзо су голом Даниловића дошли до другог вођства на утакмици. Ипак, Србија је 76 секунди пре краја, у ситуацији са играчем више, голом Пјетловића стигла на 5:5.

До краја регуларног тока меча није било голова, па је питање европског првака одлучено у два продужетка.

Црна Гора је одмах на почетку првог продужетка голом Вукчевића повела са 6:5 и тај резултат је остао до истека први три минута.

У другом продужетку није било голова, а Србија је две секунде пре краја меча имала играча више, али је голман Милош Сћепановић сачувао своју мрежу и Црној Гори осигурао титулу првака Европе.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво