Србија у финалу ЕП

Ватерполисти Србије пласирали су се у финале ЕП у Малаги пошто су савладали селекцију Мађарске са 8:7, после продужетака. По четвртинама је било 0:0, 3:1, 1:3, 3:3, 1:0, 0:0. Наши ватерполисти ће у финалу играти против репрезентације Црне Горе.

Прва четвртина протекла је у тврдој и опрезној игри оба тима. Мађари су играли чврсту одбрану, препуну фаулова, али су се превасходно трудили да не приме гол, па је тај период завршен без погодака.

Филип Филиповић почетком друге четвртине постиже први гол на мечу за вођство нашег тима.Никола Рађан дуплирао је предност Србије , а Киш је само смањио резултат.

Влада Вујасиновић поново је донео разлику од два гола нашој репрезентацији, те смо на полувреме отишли са предношћу од 3:1.

Пробудили су се Мађари у трећој деоници, и преко расположених Бенедека и Варге, уз одличну игру Кашаша, тај период решили су у своју корист - 3:1. Стрелац за наш тим у трећој четвртини био је Вујасиновић.

Кашаш отвара четврти период игре маестралним поготком, али најбољи стрелац шампиопната Шапић из петерца изједначује на 5:5. Два брза поготка и водство Мађара од 7:5 у последњој четвртини, нису уздрмали наш тим.

Најпре је Вујасиновић смањио резултат на 7:6, а Вања Удовичић потом и изједначио на 7:7. Тим резултатом се и завршио сусрет, те су се одиграли продужеци.

Већ на почетку првог продужетка Александар Шапић постиже гол за передност Србије од 8:7, што је био и коначан резултат меча јер до краја другог продужетка мађарски ватерполисти нису успели да пробију чврсту одбрану Србије.

Најефикаснији играч у победничком тиму био је Владимир Вујасиновић са три гола, док је Александар Шапић постигао два. Стрелци су били и Никола Рађен, Вања Удовичић и Филип Филиповић.

Српски ватерполисти ће у финелу играти против дебитанта на првенству Европе, селекције Црне Горе.

Погледајте видео, последњи минути меча Србија - Мађарска