И Срби и Мађари опрезни оптимисти

Ватерполо репрезентација Србије састаће се у петак, у полуфиналу првенства Европе у Малаги, са селекцијом Мађарске, а уочи тог дуела у оба табора провејава умерени оптимизам, уз веома изражену дозу опреза.

"Када играју Србија и Мађарска нема тајни. Исувише се добро познајемо да би могло да буде било каквих изненађења и свима је јасно да су шансе за пролаз у финале потпуно изједначене. Као и увек, наш основни задатак ће бити да спречимо њихове контре и да им не дозволимо да из позиционих напада имају чисте шутеве. Биће потребно много знања, дисциплине и упорности да бисмо их победили", рекао је тренер репрезентације Небојша Новоселац.

У сутрашњи дуел репрезентација Србије улази са две победе у последња два финала - на првенству Еропе у Београду 2006. и у финалу Светске лиге у Берлину прошле године. Томе треба додати и победу у финалу првенства света 2005. у Монтреалу, када су у екипи били и играчи из Црне Горе. Да ли ће то имати утицаја на искусне мађарске играче, видеће се у петак.

Сви се, иначе, слажу да су у завршницу ушле четири најбоље екипе Европе и Света и нико се не усуђује да прогнозира исходе полуфиналних мечева.

"За медаље ће се борити четири најбоље репрезентације, које су по много чему изједначене. Што се тиче Мађара, ту нема шта ново да се каже. Најтрофејнији су и имају изванредан састав, а наш циљ ће бити да им зауставимо контре и наметнемо ритам који нама одговара", рекао је Александар Шапић.

Један од наших најмлађих репрезентативаца Андрија Прлаиновић није оптерећен старим поразима у дуелима против Мађара, а каже да није превише импресиониран њиховом игром у Малаги.

"Старији играчи упозоравају нас млађе да нас то не заварава, јер Мађари стално тако раде. Играју колико им је потребно и онда дају све од себе када је најважније. Видећемо шта ће бити, али ја сам оптимиста", каже Прлаиновић.

Бивши селектор заједничког тима Србије и Црне Горе, а сада шеф стручног штаба Црне Горе Петар Поробић каже да наш тим има проверен и потврђен рецепт за игру против Мађара.

"Тачно је да су Мађари трофејна екипа, али је тачно и то да Србија сада има рецепт за игру против њих. Порази у финалима у последње три године сигурно им не пријају и то није без значаја у таквим утакмицама", каже Поробић.

Са њим се слаже и селектор нашег тима Дејан Удовичић.

"Тачно је да рецепт постоји. Сви знамо да је контра најјаче оружје Мађара и то је оно што морамо да спречимо да бисмо могли да размишљамо о победи. У претходних неколико утакмица у томе смо успевали, а ако сада нисмо спремни да то урадимо, боље да и не улазимо у базен", рекао је Удовичић.

Селектор репрезентације Мађарске Денеш Кемењи каже да његов тим подиже форму и да је задовољан игром против Немачке, али додаје да зна шта их чека.

"Знамо ко нас чека. Србија је снажан ривал са одличним играчима. Шансе су отворене, али верујем да имамо адуте за победу и улазак у финале", рекао је Кемењи, који је последњи трофеј освојио на Олимпијским играма у Атини пре четири године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво