Ватерполисти Партизана победили Вашаш

У дерби мечу петог кола "Д" групе Евролиге за ватерполисте у Београду је шампион Србије победио мађарски Вашаш са 9:7 (1:2, 2:1, 4:3, 2:1) и обезбедио прво место у групи.

Најефикаснији у Партизану били су Филип Филиповић и Владимир Вујасиновић са по три гола, а у Вашашу Дениш Варга, који је такође постигао три гола.

Партизан је овом победом обезбедио прво место у Групи Д, а у последњем колу гостује Олимпику из Марсеју.

"Црно-бели" су добро отворили утакмицу и повели голом Андрије Прлаиновића, али су затим дозволили Мађарима да са два гола у финишу прве четвртине дођу до преокрета.

Другу четвртину су добили са 2:1 и на полувремне отишли са нерешеним резултатом 3:3 и наговештајем боље игре.

Почетком треће четвртине захваљујући двоструком стрелцу Филипу Филиповићу Партизан је прву пут дошао до значајније предности (5:3), међутим, Мађари су у наставку успели да се врате у игру. Прлаиновић је пола минута пре краја, ипак, донео нову предност Партизану (7:6).

Утакмица је решена у првим минутима последње четвртине када су Владимир Вујасиновић и Филиповић донели три гола предности (9:6).

Тренер Партизна Дејан Удовичић оценио је да његова екипа показала напредак у игри, иако његова екипа у појединим моментима није успела да се снађе у нападу. "Д" група:

Партизан (Србија) - Вашаш (Мађарска) 9:7 (1:2, 2:1, 4:3, 2:1)
Егер (Мађарска) - Марсеј (Француска) 9:9 (4:1, 1:3, 0:2, 4:3)

Табела:

Партизан 5 4 1 0 57:35 13
Вашаш 5 3 0 2 49:36 9
Егер 5 0 3 2 41:45 3
Марсеј 5 0 2 3 35:66 2

У последњем, шестом колу, 21. марта састају се:

Вашаш - Егер
Марсеј - Партизан

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво