Читај ми!

ВК Нови Београд биће домаћин наредна три завршна турнира ЛШ

Ватерполо клуб Нови Београд и Ватерполо савез Србије добили су поверење Европске привлачке федерације (ЛЕН) да у сезони 2020/21, као и у наредне две сезоне, буду организатори завршног турнира ватерполо Лиге шампиона.

То су на конференцији за медије на базену СЦ "11. април" потврдили председник ВК Нови Београд Горан Мандић и генерални секретар Ватерполо савеза Србије Немања Маријан.

"Ове године финални турнир Лиге шампиона одржаће се од 3. до 5. јуна на нашем базену "11. април". Поносни смо јер смо урадили велику ствар за српски клупски ватерполо. Велико ми је задовољство и због тога што је наш клуб добио вајлд кард и играће завршницу Лиге шампиона 2022. и 2023. године. Користим прилику да се јавно захвалим Граду Београду, Олимпијском комитету Србије, Спортском савезу, Ватерполо савезу Србије, Министарству за омладину и спорт и Влади Републике Србије, јер без њихове помоћи наш клуб не би добио ово домаћинство", рекао је председдник ВК Нови Београд Мандић.

"Битно је да смо вратили Београд на светску и еворпску ватерполо мапу, и као клуб учинићемо све да тако и остане. Захваљујем се и Александру Шоштару, Владимиру Вујасиновићу као и Александру Шапићу који су својим контактима у светској ватеполо федерацији и европској ватерполо федерацији допринели да наш клуб добије организацију овог турнира. Верујем да ће Београд у наредне три године бити добар домаћин", закључио је Мандић.

Из ВК Нови Београд поручују да је организација завршног турнира ватерполо Лиге шампиона несумњиво најважнији спортски догађај у Србији у 2021. години и да је клубу доделом организације завршних фајнл-ејт турнира указана велика част.

"Велико ми је задовољство што се велики европски спортски догађај враћа у Београд. Ватерполо савез Србије има улогу суорганизатора у овом такмичењу, ВК Нови Београд ће понети највећи терет и захваљујем им на томе што су успели да у наредне три године врате завршницу Лиге шампиона у Београд. Надам се да ћемо следеће године у завршници турнира гледати још неки од српских клубова, и да ће и други наши клубови показати амбиције које показује ВК Нови Београд", рекао је генерални секретар ВСС Маријан.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво